Κυριακή, 31 Μαΐου 2020
+30 69446-32094 info@ennea-muses.gr
el-GRen-USfr-FR

Οι φίλοι της ιστιοπλοΐας αλλά και του wind surfing έχουν έναν ακόμα λόγο για να επισκεφθούν την Άνδρο, μια και τα συγκεκριμένα θαλάσσια σπορ είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο νησί. Ταυτόχρονα όμως, στις περισσότερες παραλίες της Άνδρου, θα έχετε τη δυνατότητα να νοικιάσετε θαλάσσια ποδήλατα ή κανό, αλλά και να ασχοληθείτε με άλλα δημοφιλή θαλάσσια σπορ, όπως το θαλάσσιο σκι.Κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται αγώνες ιστιοπλοΐας και υπάρχουν υπέροχες παραλίες για ιστιοσανίδα γιατί το νησί τροφοδοτείται από τους γνωστούς κυκλαδίτικους ανέμους.

Αν πάλι θέλετε να νοικιάσετε και να αξιοποιήσετε κάποιο σκάφος, με μήκος ακτογραμμής σχεδόν 80 ναυτικά μίλια, ο γύρος του νησιού έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το μόνο που μπορεί να σας δυσκολέψει είναι ο δυνατός αέρας που πνέει τους μήνες του καλοκαιρού -ιδιαίτερα στο περίφημο στενό του Κάβο Ντόρο. 

Το λιμάνι της Χώρας έχει μεγάλο μόλο, για μεγάλα σκάφη και μικρότερη μαρίνα για φουσκωτά και καΐκια. Αντίστοιχα, στο λιμάνι του Μπατσίου χωράνε μόνο μικρά σκάφη, αλλά ο κόλπος του είναι κλειστός και προσφέρεται για ασφαλές αγκυροβόλιο. Είναι προστατευμένο από τα μελτέμια, αλλά ανοιχτό στους νοτιάδες. 

Το βασικό λιμάνι της Ανδρου, το Γαύριο, είναι κλειστός και ασφαλής κόλπος, αλλά τα πλοία της γραμμής δημιουργούν κυματισμό. Τέλος, στον Ορμο Κορθίου δένουν μικρά σκάφη, ωστόσο είναι ανοικτός στους βορειοανατολικούς ανέμους.

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ        ΟΙ 9 ΜΟΥΣΕΣ        Η ΑΝΔΡΟΣ        ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ        ΕΙΚΟΝΕΣ