Κυριακή, 31 Μαΐου 2020
+30 69446-32094 info@ennea-muses.gr
el-GRen-USfr-FR

Ανάμεσα στα μουσεία, τις βιβλιοθήκες, τις γκαλερί αλλά και τις διεθνούς βεληνεκούς εκθέσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Άνδρο, οι φίλοι της τέχνης μπορούν να κάνουν τη διαμονή τους ξεχωριστή. 


Η ιστορία του νησιού αλλά και η κουλτούρα των κατοίκων δίνουν στην Άνδρο ένα ξεχωριστό, κοσμοπολίτικο χρώμα που αντανακλάται σε όλες τις μορφές τέχνης που πλημμυρίζουν το νησί. Το όμορφο και λειτουργικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το διεθνώς γνωστό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ναυτικό Μουσείο, το Μουσείο Παραδοσιακών Τεχνών και Βυζαντινών Εικόνων, που στεγάζεται στο παλιό παγοποιείο είναι οι βασικές κοιτίδες τέχνης και πολιτισμού στην Άνδρο, και σημεία αναφοράς για ολόκληρη την Ελλάδα. 

Επίσης λειτουργούν η Καϊρειος Βιβλιοθήκη, με μεγάλο πλούτο παλιών και νέων εκδόσεων αλλά και κάθε είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις και το 'Ιδρυμα Κυδωνιέως, με τις ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Ιδρύθηκε το 1994 από τον Πέτρο και τη Μαρίκα Κυδωνιέως με σκοπό να παρουσιάσει τον πολιτισμό και την τέχνη με την ευρύτερη και πολύπλευρη μορφή τους. Στο κέντρο του ενδιαφέροντός του βρίσκονται τα εικαστικά, η μουσική, το θέατρο, η λογοτεχνία κ.α. Μάλιστα, από το 1995 καθιέρωσε τον θεσμό "Πλόες" και κάθε κολοκαίρι οργανώνει εκθέσεις ζωγράφων που έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση των σύγχρονων εικαστικών αναζητήσεων.

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ        ΟΙ 9 ΜΟΥΣΕΣ        Η ΑΝΔΡΟΣ        ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ        ΕΙΚΟΝΕΣ